Смачний день. МАКОВИЙ ЧИЗКЕЙК З ПОЛУНИЦЕЮ
Нещодавно я дійсно зрозуміла, що мак і полуниці гарно поєднуються. Я б навіть сказала - божественно. Тому сьогодні і готуємо маковий чизкейк з полуницею.
Для пісочної основи:
300 гр пісочного печива
100 гр масла розтопленого
Для сирної маси:
500 гр вершкового сиру ( можна взяти творог, але більш рідний за своєю консистенцією)
150 гр цукру
2 яйця
Ваніль
200 гр сметани жирної
50 гр маку
Для полуничної заливки:
300 гр полуниць
100 гр цукру
10 гр желатину
Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.
Печиво перетираємо з маслом, викладаємо масу у форму і формуємо бортики нашого майбутнього чизкейку. Перетираємо блендером вершковий сир, цукор, сметану, яйця та мак. Маса не має бути пухкою, інакше при випіканні чизкейк трісне. Виливаємо сиркову масу на пісочну основу.
Випікати при температурі 140 градусів близько години. Ви маєте орієнтуватися на стан чизкейка: він має бути ніби "живий". До повного вистигання залиште його у духовній шафі.
Полуниці з цукром нагріваємо у кастрюльці до розчинення цукру. Додаємо попередньо замочений желатин. Ретельно перемішуємо. Заливаємо на чизкейк і даємо повністю охолонути
. Залишається лише прикрасити ягодами та м'ятою.
Ось і все. Смачного вам дня. Готуйте з любов'ю.
"КУТ ОГЛЯДУ" ближчий до читача!
Всі Бессарабії та України тут і зараз: Коротко та по суті:
Підпишись на наш Telegram - канал
Підтримай нас в Instagram