ПАМПУХИ З МАКОМ
Українська кухня без пампухів, як наречена без приданого. А якщо мова про пампухи з маком, то говорити мало. Потрібно готувати і насолоджуватися.
0,5 л молока
50 гр дріжджів
100 г розтопленого вершкового масла
10 ст. ложок цукру
1 яйце
2 ст. ложки горілки
сіль на кінчику ножа
приблизно 800 гр борошна.
Для начинки: перетертий мак чи готова макова начинка
Олія для смаження
Цукрова пудра для декору
Замішуємо тісто. Розтоплене масло додаємо наприкінці замісу. Так тісто стане еластичнішим. А горілка в тісті запобігає зайвому вбиранню олії при смаженні пампухів.
Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.
Даємо тісту підійти. Формуємо пампухи з маком і залишаємо для збільшення в об'ємі.
Смажимо наші смаколики у великій кількості олії з обох боків до золотистого кольору. Готові пампухи посипаємо цукровою пудрою.
Смачного вам дня. Готуйте з любов'ю.
"Кут огляду" ближчий до читача!
Всі новини Бессарабії та України тут і зараз:
Коротко та по суті: Підпишись на наш Telegram- канал
Підтримай нас в Instagram