Чи безпечно розігрівати їжу в мікрохвильовій печі? У МОЗ пояснили

У багатьох людей виникає питання безпеки продуктів харчування після розігріву в мікрохвильовій печі. Наприклад, нібито їжа після печі може бути радіоактивною.
Електромагнітні хвилі не накопичуються у продуктах, не залишають часточки на них і не руйнують структуру. Тому їжа після мікрохвильової печі не містить радіоактивних частинок. Пояснили у МОЗ
Їжа, розігріта в мікрохвильовій печі, так само безпечна, як і страви, приготовані більш звичними методами : смаження, варіння, запікання. Різниці у харчовій цінності немає. Головна відмінність полягає в тому, що завдяки високій проникності мікрохвиль нагрівання страв прискорюється.
Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів
Але варто відзначити, що розігрівати їжу в пластикових контейнерах, які не призначені для використання в мікрохвильовій печі, все ж не потрібно - це може виявитися небезпечним. Не призначений для цього пластик при нагріванні виділяє токсичні речовини, які можуть потрапити до страв. Краще використовувати для розігріву в мікрохвильовій печі скляний або керамічний посуд.
"КУТ ОГЛЯДУ" ближчий до читача!
Всі новини Бессарабії та України тут і зараз: коротко та по суті
Підпишись на наш Telegram - канал
Підтримай нас в Instagram