ЦВК: ВИБОРЧА КАМПАНІЯ СТАРТУЄ ЗАВТРА, АЛЕ Є ПРОБЛЕМИ

ЦВК: ВИБОРЧА КАМПАНІЯ СТАРТУЄ ЗАВТРА, АЛЕ Є ПРОБЛЕМИ

Голова ЦВК Тетяна Сліпачук провела сьогодні брифінг та відповіла на питання журналістів.

 

ВИБОРЧА КАМПАНІЯ В РАДУ ПОЧИНАЄТЬСЯ 24 ТРАВНЯ:

"Фактично після опублікування указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів і відповідно до закону про вибори народних депутатів, виборчий процес позачергових виборів депутатів починається з наступного дня після опублікування указу, тобто 24 травня 2019 року без прийняття Центральною виборчою комісією будь-якого рішення щодо його початку", - заявила Сліпачук.

ЦЕНТРВИБОРЧКОМ НЕ ВСТИГАЄ ЗАКУПИТИ БЮЛЕТЕНІ ТА ПІДГОТУВАТИСЯ ДО ВИБОРЧОГО ПРОЦЕСУ:

Наразі актуальні питання погоджування закону про вибори народних депутатів і з законом про державні закупівлі. Сліпачук попередила, що діюча процедура тендерних закупівель не дає змоги провести державні закупівлі для виборчого процесу впродовж 58 днів.

"Ми оприлюднимо інформацію на сайті ЦВК. Стосовно саме застосування тендерних процедур відповідно до закону про публічні закупівлі в рамках виборчого процесу. Чому це неможливо, в яких питаннях не співпадає ні зі строками, ні з повноваженнями,  ні з тим, яким чином виділяються і опрацьовуються кошти", - підкреслила голова ЦВК.

НАГАДАЄМО: 

Вчора парламентарі не проголосували за внесення до порядку денного сесії законопроекту президента щодо публічних закупівель під час виборчого процесу. За внесення змін  проголосували лише 127 нардепів з необхідних 226.

новини за темою:

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА О РОСПУСКЕ РАДЫ ВСТУПИЛ В СИЛУ

Нардепы из Бессарабии "прогуляли" заседание Рады, созванное по просьбе Зеленского

Нардепы не внесли в повестку дня Рады ни один из законопроектов Президента