Місцева влада може самостійно доплачувати медикам у школах — МОЗ

Місцева влада може самостійно доплачувати медикам у школах — МОЗ

Місцева влада може самостійно здійснювати доплати медичним працівникам у школах, незалежно від наказу Міністерства охорони здоров'я, - передає Суспільне.

"Той, у кого є бажання підвищити заробітну плату, не звертатиме увагу на спільні накази МОЗ, які були видані п'ятнадцять років тому. Ми всі з вами знаємо, що органи місцевого самоврядування встановлюють доплати, зокрема і зарплати вчителям та лікарям, і їм не заважає жоден наказ, оскільки у нас є закон про місцеве самоврядування, де чітко передбачено можливість встановлення таких доплат", — зазначив очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов у відповідь на запитання, чи готовий МОЗ змінити свій наказ №308/519, щоб місцева влада проявляла турботу за медиків в освіті.

Він додав, що якщо у місцевої влади "є бажання, тим паче, що це невеликі кошти, які підтримують медичних працівників у школах", то вона може це робити. Зі свого боку Степанов наголосив, що він дасть відповідне доручення про цей нормативний наказ, "щоб не було навіть можливості шукати такі приводи, чому хтось не хоче підвищити зарплату медичним працівникам у школах".


"Угол обзора" ближе к читателю!

Все новости Бессарабии и Украины здесь и сейчас:

✅ Стань частью нашего сообщества в facebook и пригласи друзей!

✅ Кратко и по сути. Подписывайтесь на наш Telegram-канал

✅ Поддержи нас в Instagram