За $1000 солдат погодився здати своїх співслужбовців контрабандистам

За $1000 солдат погодився здати своїх співслужбовців контрабандистам

На Закарпатті затримали солдата-строковика, який за хабар домовився інформувати контрабандистів про переміщення прикордонних нарядів на кордоні з Румунією.

Про протиправні наміри солдата одного з підрозділів Мукачівського прикордонного загону дізналися оперативники підрозділів внутрішньої та власної безпеки (ВВБ) Держприкордонслужби. За їх інформацією розпочали досудове розслідування за ч.3 ст. 368 Кримінального Кодексу України.

Как повідомили у Державній прикордонній службі України, правоохоронці задокументували, як хабарник оцінював свої послуги в одну тисячу доларів США. 20-річного молодика, призваного з Черкащини, затримали після того, як він отримав на банківську картку кошти, еквівалентні 300 $. Решту 700 $, спільники обіцяли заплатити після вдалої контрабандної оборудки. Слідчо-оперативні заходи, проводили офіцери відділу ВВБ по Мукачівському прикордонному загону, спільно зі співробітниками УСР у Закарпатській області НПУ, слідчими ДБР м. Львів, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Ужгородського гарнізону.

На даний час вирішується питання, щодо оголошення затриманому підозри.

«Згідно з вимогами Кримінально кодексу України, злочин, визначений ч.3 ст. 368, карається позбавленням волі, на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Проте, це не найстрашніше, жага легкої наживи може зіпсувати 20-річному молодику усе життя, адже після рішення суду, інформація щодо особи, яка вчинили корупційні правопорушення, назавжди вноситься у відкритий держреєстр», - повідомили на сайті ДПСУ.

"Угол обзора" ближе к читателю!

Все новости Бессарабии и Украины здесь и сейчас:

✅ Стань частью нашего сообщества в facebook и пригласи друзей!

✅ Кратко и по сути. Подписывайтесь на наш Telegram-канал

✅ Поддержи нас в Instagram