Володимир Зеленський планує зробити Курбан-Байрам і Рамазан-Байрам державними релігійними святами

Володимир Зеленський планує зробити Курбан-Байрам і Рамазан-Байрам державними релігійними святами

Президент України Володимир Зеленський 18 травня провів зустріч з представниками кримськотатарського народу, на якій зазначив, що планує підписати указ, згідно з яким Курбан-Байрам та Рамазан-Байрам отримають статус державних релігійних свят, повідомили на сайті президента.

«Ми хочемо побудувати державу, в якій кожна людина відчуває себе громадянином України. Я хотів би, щоб кожен відчував себе повноцінним громадянином, не забуваючи про історію та про традиції свого народу. Ми хочемо підтримувати вас не тільки на словах, а в діях, на законодавчому рівні», – наголосив голова держави, звертаючись до представників кримськотатарського народу.

Володимир Зеленський повідомив, що найближчими днями він планує підписати указ, згідно з яким Курбан-Байрам та Рамазан-Байрам отримають статус державних релігійних свят.

Крім цього, президент наголосив, що представники кримськотатарського народу мають бути представлені на вищому дипломатичному рівні. Тому він погодив кандидатуру Еміне Джапарової на посаду першого заступника міністра закордонних справ.

З метою вирішення проблемних питань кримськотатарського народу Володимир Зеленський ініціював створення робочої групи в Офісі Президента, у складі якої будуть кримські татари.

Президент зазначив, що за підсумками домовленостей з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у Херсонській області буде побудовано 500 квартир для переселенців з Криму. Зеленський запевнив, що жодних проблем з виділенням землі та будівництвом квартир немає. Голова Херсонської обласної державної адміністрації забезпечить виконання цього доручення. Володимир Зеленський запропонував обговорити в робочій групі деталі щодо виділення житла для кримських татар.

Крім того, у Києві планується побудувати нову велику мечеть. Президент наголосив, що він чекає від кримських татар проект цієї мечеті та готовий підтримати його. 

Також на межі Херсонської області та Автономної Республіки Крим буде побудовано великий хаб.

«Щоб ті люди, які тимчасово живуть на тимчасово окупованій території Криму, бачили, як ми ставимося до кримчан, до кримських татар. Щоб вони приїжджали і бачили справді інший вигляд, «вітрину» нашої країни», – сказав Володимир Зеленський.

"Угол обзора" ближе к читателю!

Все новости Бессарабии и Украины здесь и сейчас:

✅ Стань частью нашего сообщества в facebook и пригласи друзей!

✅ Кратко и по сути. Подписывайтесь на наш Telegram-канал

✅ Поддержи нас в Instagram