Статистика COVID-19: в Україні 196 випадків коронавірусної хвороби

Статистика COVID-19: в Україні 196 випадків коронавірусної хвороби

За даними ЦГЗ, опублікованими у Телеграм-каналі Коронавірус_інфо,  станом на 22:00 26 березня в Україні 196 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав. За добу виявлено 40 нових випадків.

Кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом у світі перевищила 500 тис. осіб. Кількість смертей перевищила 23,5 тис., а тих, хто одужав – 123 тис.

Рятувальники провели знезараження потягу «Рига - Київ», який 23 березня прибув до України з Латвії в рамках евакуації, організованої МЗС🇺🇦, щоб повернути додому українців, які застрягли за кордоном, повідомили в МВС України.

Необхідність проведення знезараження обумовлена тим, що в одного з пасажирів, сьогодні, 26 березня, підтвердився діагноз COVID-19.

Також проведено санітарну обробку місця проживання ще одного громадянина з підтвердженими діагнозом COVID-19. Під’їзд будинку та прибудинкову територію столичні рятувальники обробили спеціальним дезинфікуючим розчином, користуючись при цьому засобами індивідуального захисту та у спецкостюмах.

27 березня, закриють державний кордон України та припинять всі пасажирські перевезення. Не пропускатимуть навіть українських громадян.

Про це у відеозверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

«Сьогодні ми вже не маємо часу чекати. Ми опинилися перед важким вибором між громадянами, які ще за кордоном, та безпекою 50 млн громадян всередині країни», — сказав він.