На Одещині погіршилась епідситуація, ТКМ та імунізація населення: результати брифінгу Максима Степанова

На Одещині погіршилась епідситуація, ТКМ та імунізація населення: результати брифінгу Максима Степанова

Сьогодні, 6 серпня, очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов провів брифінг, перебуваючи з робочим візитом у Львові.

Коротко про результати сповістила пресслужба МОЗу:

 За минулу добу захворіла рекордна кількість осіб — 1318, з них 69 дітей та 67 медпрацівників. Госпіталізовано 262 людини. За останню добу в Україні зафіксовано 31 летальний випадок, одужали 997 пацієнтів. У низці регіонів спостерігається зростання захворюваності. Так, уже кілька днів поспіль у переліку антилідерів за кількістю зареєстрованих за добу хворих — Харківська область, погіршилась ситуація в Одеській області (110 випадків за добу).

МОЗ розробило чіткий план розвитку системи трансплантації в Україні. Очікується, що за 2-3 роки країна досягне трансплантаційної незалежності, щоб українським громадянам не доводилося робити такі операції за кордоном

В Україні спостерігається суттєве зниження рівня імунізації: падіння, залежно від регіону, складає від 3% до 27%. Серед антилідерів за рівнем проведення щеплень є і  Львівська область. МОЗ не вносило жодних змін у календар профілактичних щеплень і вважає за необхідне активізувати процес імунізації населення від вакцинокерованих інфекцій.


"Угол обзора" ближе к читателю!

Все новости Бессарабии и Украины здесь и сейчас:

✅ Стань частью нашего сообщества в facebook и пригласи друзей!

✅ Кратко и по сути. Подписывайтесь на наш Telegram-канал

✅ Поддержи нас в Instagram