Коли вже повезе? Про дати та зміни у роботі громадського транспорту

Коли вже повезе? Про дати та зміни у роботі громадського транспорту

фото: president.gov.ua

Сьогодні, як сповістили в МОЗ,  в Україні зафіксовано два показники: за добу від коронавірусу одужала рекордна кількість людей – 299. Водночас заразилося більше громадян, ніж у попередні дні, – 507: МОЗ: + 507 нових випадків зараження COVID-19 в Україні.

Тому, як важають в уряді, з карантину треба виходити поступово. Про роботу громадського транспорту сьогодні  розказав міністр інфрастуктури Владислав Криклій в ефірі програми “Сніданок з 1+1”:
"Якщо ми говоримо про більш широке коло, яке зможе використовувати громадський транспорт, то це вже після 22 травня. Однак, можна зазначити, що буде функціонувати весь транспорт як в Україні, так і не в Україні в рамках нової реальності. Тобто тотальний масочний режим, обов'язкові температурні перевірки у місцях великого скупчення, постійна дезінфекція", - сказав Криклій.

Відтак, до 22 травня не планується змінювати норми щодо громадського транспорту.

Про це також повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на традиційній нараді з представниками Кабінету Міністрів та головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню COVID-19, що відбулася сьогодні, 7 травня, під головуванням Президента, - передає пресслужба Офісу Президента.

На нараді також порушували питання запуску транспорту, серед іншого – метрополітену. Денис Шмигаль повідомив, що за планом, який напрацював уряд, відкриття метрополітену не може відбутися до 22 травня. Адже ранній запуск громадського транспорту загрожує поширенням епідемії коронавірусу, ситуація з якою ще не стабілізувалася.

«Плановий помірний підхід до виходу з карантину – це правильно. Попри втому, не можна ставитися легковажно до епідемії. Сьогодні кількість заражених – понад півтисячі. Транспорт – це прямий спосіб поширення цієї небезпеки», – наголосив Президент України.


"Угол обзора" ближе к читателю!

Все новости Бессарабии и Украины здесь и сейчас:

✅ Стань частью нашего сообщества в facebook и пригласи друзей!

✅ Кратко и по сути. Подписывайтесь на наш Telegram-канал

✅ Поддержи нас в Instagram