1 липня починається останній етап атестації прокурорів - Венедіктова

1 липня починається останній етап атестації прокурорів - Венедіктова

В Україні з 1 липня розпочнеться останній етап атестації прокурорів, а саме проведення співбесіди з метою виявлення відповідності прокурора вимогам професійної компетентності. Про це йдеться у звіті Генерального прокурора України Ірини Венедіктової про 100 днів на посаді Генпрокурора.

"Ми продовжуємо реформу і наповнення державної інституції новими кадрами. Також зараз триває робота з проведення атестації прокурорів регіонального рівня. З 1 липня розпочнеться останній етап атестації – проведення співбесіди з метою виявлення відповідності прокурора вимогам професійної компетентності, етики та доброчесності. Загалом до неї зараз допущено – понад 2,5 тисячі осіб. Наказами Генерального прокурора утворено 13 кадрових комісій, які забезпечуватимуть проведення співбесід із прокурорами регіональних прокуратур", - сказано у повідомленні.

По завершенню атестації прокурорів регіонального рівня розпочнуть роботу обласні прокуратури, що буде визначено рішенням Генерального прокурора. Надалі розпочнеться робота з проведення атестації прокурорів місцевих прокуратур.

"Нещодавно завершили практичну підготовку в структурних підрозділах Офісу Генпрокурора кандидати з-поза системи. Сьогодні складено рейтинг кандидатів і на його підставі прийматимуться рішення про прийом нових прокурорів на роботу", - додається у повідомленні.

"Угол обзора" ближе к читателю!

Все новости Бессарабии и Украины здесь и сейчас:

✅ Стань частью нашего сообщества в facebook и пригласи друзей!

✅ Кратко и по сути. Подписывайтесь на наш Telegram-канал

✅ Поддержи нас в Instagram