МОЯ ПАСКА.
Майже всі господині готували свої паски у Чистий Четвер. Але для тих , хто з тих чи інших причин буде займатись приготуванням завтра, можливо, мій рецепт стане у пригоді.
1 літр кип'яченого молока
150гр дріжджів
5 скл цукру
2 скл топленого молока
15 жовтків
300 гр родзинок
Ваніль
1 ч.л. солі
2-2,5 кг борошна
Я ставлю спочатку опару- так як тісто досить здобне. Молоко, дріжджі, 1 скл цукру і трохи борошна. Залишити на декілька годин. Потім додаємо всі інгрідієнти і вимішуємо до стану відділення від рук тіста. Обминати тісто 2- 3 рази.
Випікаємо до сухої дерев'яної палочки.
ЖЕЛАТИНОВА ГЛАЗУР.
360 гр цукру
6 ст.л. води
0,5 ч.л. лимонної кислоти
Закип'ятити.
Додати 2 ч.л. желатину розведених у 2 ст.л. води
Взбивати гарячу суміш міксером до потрібної густоти. Я збивала хвилин 5. Використовувати швидко, так як застигає. Дві пасочки я робила рулетиком- посипала горіхами та шоколадом. Готуйте з любов'ю. Смачного всім дня.